Blog van Nele

160 leerlingen aan de slag

Op vrijdag 24 november sloegen 160 leerlingen van basisscholen W’IJzer en De Kim de handen in elkaar in kader van de dag van de Natuur. Nabij de Driemussenbrug plantten ze fruitbomen en een meiboomhaag, bouwden ze een takkenwal, richtten een mooie bosklas in in het speelbos en herstelden ze de wilgenhut. De leerlingen werkten ook de laatste fase van het inrichtingsproject rond het Bloedputteke af. 

 

Schrijf je nu in voor de WinterLandeling

Tijdens de winter stromen de broeken regelmatig vol en gedijen water en natuur in hun weidse pracht. Deze winter lanceren we onder de naam WinterLandeling iets nieuws: een exclusieve waterwandeling wanneer de broeken van de IJzer- en Handzamevallei vol lopen. Zeg maar een pop-up wandeling in waterland! Zin in een winters avontuur? Geef hier je gegevens op en wij nodigen jou als eerste uit als het water stijgt!

Knotter zoekt knotboom!

Knotbomen gedijen wel als ze met hun voeten in “de natte” staan. In onze polders zie je ze dus overal. Ben je zelf eigenaar van enkele knoestige knapen die dringend aan een knotbeurt toe zijn, maar ontbreekt het je aan tijd of materiaal om deze klus te klaren? Wij brengen je in contact met een knotter die dit werkje voor je komt klaren in ruil voor het brandhout. Contacteer het Regionaal Landschap IJzer & Polder via 051 54 59 62 of info@rlijp.be.

Kiekt e kir ier

Onlangs onthulden we de Kiekwand in De Moeren. De houten wand nodigt voorbijgangers uit om doorheen de levensgrote uitsneden van de kiekendief te turen in het prachtige landschap van de Moeren. Anderzijds geeft de wand informatie over de bruine kiekendief die er al rondvliegt en de grauwe kiekendief die hopelijk weldra de oversteek met de Franse grens maakt.

 

Van dieven, gorzen en waterdraken...

Waterlanders. We Are Water!

Het overstroombaar landschap tekende onze geschiedenis en deed een oorlog stilstaan. Vandaag gedijen water en natuur hier in hun weidse pracht. Wat bezorgt het wassende water ons in de toekomst? Van mei 2017 tot eind 2018 gaan we te water in jouw buurt. Hou onze activiteiten zeker in de gaten! En blokkeer alvast zondag 28 mei 2017 voor het Feest in de Krekemeersen: Putten vol pit! (Kortemark)

Speuren in het bos

Verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht op mama's, papa's met kinderen van vijf tot elf jaar, in de mooiste bossen van de Westhoek!

Met de hulp van Stijn het Konijn, Ever Sam, Boswachter Bruno of één van de vele andere leuke personages vind je jouw weg doorheen het bos. Als je het juiste pad vindt en de antwoorden weet op alle vragen, dan kun je vast en zeker het mysterie oplossen!