Blog van Nele

Waterlanders. We Are Water!

Het overstroombaar landschap tekende onze geschiedenis en deed een oorlog stilstaan. Vandaag gedijen water en natuur hier in hun weidse pracht. Wat bezorgt het wassende water ons in de toekomst? Van mei 2017 tot eind 2018 gaan we te water in jouw buurt. Hou onze activiteiten zeker in de gaten! En blokkeer alvast zondag 28 mei 2017 voor het Feest in de Krekemeersen: Putten vol pit! (Kortemark)

Speuren in het bos

Verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht op mama's, papa's met kinderen van vijf tot elf jaar, in de mooiste bossen van de Westhoek!

Met de hulp van Stijn het Konijn, Ever Sam, Boswachter Bruno of één van de vele andere leuke personages vind je jouw weg doorheen het bos. Als je het juiste pad vindt en de antwoorden weet op alle vragen, dan kun je vast en zeker het mysterie oplossen!

Grootste Nestkast Ter Wereld

Tot eind september staat aan de Fintele in Lo-Reninge de Grootste Nestkast Ter Wereld, een officiële wereldrecordpoging. De nestkast verwijst naar "de vreemde vogels van de IJzervallei". Voor vele vogels is de vallei namelijk een veilge thuishaven. Ook vluchtelingen zoeken bij ons een veilig nest. Enkele van hen die aanspoelden in Diksmuide, selecteerden geuren bij kunstenaar Peter De Cupere. Geuren die warme herinneringen oproepen aan hun thuisland, of net rillingen bij de gedachte aan het vele leed. Zet je neus open!

Nieuw winterrecord

Afgelopen winter vatten heel wat vrijwilligers post aan graanveldjes om de overwinterende geelgorzen te tellen. En tellen mochten ze! Maar liefst 750 geelgorzen werden gespot in de grensregio van Heuvelland, over Poperinge en Beveren tot Houtem. Volgend voorjaar gaan vrijwilligers opnieuw op zoek naar deze gele akkervogels. Zo krijgen we een idee van het aantal broedpaartjes. Het hoe en waarom van dit fluitend project.

Vreemde Vogels

Vreemde Vogels fietstocht en Vogelvrije wandelingen

Honderd jaar geleden streken tienduizenden vreemde soldaten uit alle hoeken van de wereld neer in de Westhoek met de onder water gezette IJzervlakte als frontlijn. Vandaag komen in de IJzervallei tienduizenden watervogels broeden of overwinteren.